на живо

Григор Димитров отново на корта в сряда по обяд

Българският тенисист ще се изправи срещу Алекс Болт във втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Getty Images

Григор Димитров ще излезе на корта за втория си мач от Откритото първенство на Австралия в сряда (10 февруари). Негов съперник ще бъде участващият с "уайлд кард" тенисист Алекс Болт. 

Срещата ще се изиграе на втория по големина корт в комплекса в Мелбърн и е част от вечерната програма. Преди българина ще играят Айла Томлянович срещу Симона Халеп. Това означава, че мачът на Димитров и австралиецът ще започне около 11:30 ч. българско време.

Снимка: Getty Images

Роденият в Хасково тенисист успя да се справи с победителя от Откритото първенство на САЩ през 2014 г. Марин Чилич в първия кръг. Сега му предстои първа битка с Болт, който e 166-ти в световната ранглиста при мъжете.

28-годишният австралиец играе за пети път в първия за годината турнир от Големия шлем. За Димитров, който през 2017 г. стигна до полуфинал, това е 11-то участие в надпреварата.

Снимка: Getty Images

При успех срещу Болт, българинът ще играе с победителя от мача между Пабло-Кареньо Буста и Иржи Весели. Докато е на корта, той вече ще знае името на своя евентуален следващ съперник, тъй като двамата се изправят един срещу друг около 7:30 ч. българско време.