на живо

Григор Димитров отново на корта в сряда сутрин (ВИДЕО)

Българинът ще играе срещу уругваеца Пабло Куевас във втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Reuters

Григор Димитров ще излезе за втория си мач от първия за 2019 г. турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, в сряда сутрин (16 януари). След като в първия кръг се справи със сръбския ветеран Янко Типсаревич, след ден той ще срещне на корт номер 3 в Мелбърн 93-ия в света Пабло Куевас.

Мачът между двамата е четвърти на корта и се очаква да започне след 9:30 ч. българско време.

Това ще бъде четвърта среща за Димитров и Куевас. Българинът има 2 победи в мачовете до сега. За последно двамата играха един срещу друг на осминафинал в Сидни, а Григор победи със 7:6(2), 6:4. 

Куевас е на 33 години и е спечелил 6 титли на сингъл в кариерата си от турнири на АТР. Най-големият му успех обаче идва в партньорство с перуанеца Луис Орна, с който през 2008 г. печелят Откритото първенство на Франция при двойките. 

При победа в сряда Димитров ще се изправи в третия кръг на турнира срещу италианеца Томас Фабиано или американеца Рейли Опелка.

Българинът трябва да защитава точките от миналогодишния си четвъртфинал в Мелбърн, ако не иска да запише нов спад в световната ранглиста. В момента той е на 21-ва позиция.