на живо

Григор Димитров отново впечатли с джентълменска постъпка (ВИДЕО)

Може и да отпадна крачка преди финала в Антверпен, но спечели още фенове

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, може и отпадна от австралиеца Алекс де Минор крачка преди финала в Антверпен, но за пореден път впечатли с джентълменска постъпка.

По трибуните на турнира в Белгия нямаше публика, местата непосредствено около корта обаче бяха заети, а там винаги има опасност да бъдеш ударен от топката. Това сполетя една дама, която бе уцелена при ас на българина.

Григор реши да ѝ се реваншира и ѝ подари един от накитниците си.

Димитров покори сърцата на феновете с подобни действия и през 2018 г. Тогава, при резултат 4:4 в решителния трети сет на мача от четвъртфиналите в Бризбейн срещу Кайл Едмънд, британецът контузи глезена си и се строполи на земята.

Българинът реагира светкавично - прескочи мрежата и отиде лично да провери какво е състоянието на 22-годишния тенисист. Димитров изправи Едмънд на крака и му помогна да стигне до мястото за почивка. Последва медицински таймаут, след края на който британецът реши да доиграе срещата.

Димитров спечели мача с 2:1 сета, но двубоят не бе запомнен заради резултата. Видеото с джентълменската проява на първата ни ракета е популярно, а от АТР често се връщат към него.