на живо

Григор Димитров отпадна рано в Маями

Най-добрият ни тенисист загуби от 54-ия в света

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, отпадна още във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Маями (САЩ). Той отстъпи с 0:2 сета (1:6, 4:6) на представителя на домакините Макензи Макдоналд за час и 13 минути игра.

Първият сет беше кошмарен за Димитров, който допусна пробив в два от трите си сервис-гейма. Частта започна отлично за Макдоналд и той спечели подаването си, а после Григор се пропука. Американецът затвърди, но първата ни ракета отвърна с безупречен гейм. Петият бе изключително оспорван, Макдоналд обаче показа по-здрави нерви и се наложи. Това му вдъхна допълнителна увереност и той осъществи нов пробив, преди да затвори сета.

Димитров подобри играта си във втория сет и битката се водеше гейм за гейм до фаталния девети, в който българинът отстъпи при свой сервис. Макдоналд се възползва и победи с първия си мачбол.

Така 54-ият в световната ранглиста си отмъсти за поражението в единствения двубой помежду им до днес. Двамата се сблъскаха и в Откритото първенство на Австралия през 2018 г., когато Димитров спечели с 3:2 гейма (4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6) в зрелище от втория кръг, продължило 3 часа и 28 минути.

В следващия кръг Макдоналд ще се изправи срещу световния №4 Александър Зверев (Германия), който отстрани с 2:1 сета (6:4, 3:6, 6:3) Борна Чорич (Хърватия).

Турнирът в Маями се затвърди като един от най-слабите за Димитров. Българинът не е стигал по-напред от осминафинал в предишните си 10 участия. През миналия сезон Григор също беше елиминиран в тази фаза на надпреварата - от Камерън Нори (Великобритания).