на живо

Григор Димитров победи Андухар и ще играе с Джокович в Пекин

Григор ще играе на 1/4 финал в Китай

БГНЕС

Григор Димитров се класира за ¼ финалите на Откритото първенство на Китай по тенис. Първата ни ракета елиминира Пабло Андухар с 6:4 – 6:4

Следващият му съперник ще е водачът в световната ранглиста Новак Джокович. Сърбинът, който е действащ шампион в надпреварата и е в серия от 21 поредни победи в китайската столица, отстрани Вашек Поспишил.

Димитров ще се изправи за шести път срещу Джокович, като сърбинът има предимство от 4:1 успеха. Десетият в ранглистата постигна единствената си досега победа в паметния мач от мастърса в Мадрид миналата година.

Двубоят на Димитров с Андухар трябваше да се играе в сряда, но беше отложен заради дъжд. Мачът се оказа много труден за хасковлията.

Той положи много усилия и воля, за да постигне победата след 83 минути на корта. Важна роля изигра по-доброто му представяне в сервис геймовете.

Димитров започна силно и след ранен пробив поведе с 2:0. Това даде начало на серия от разменени пробиви. Българинът съумя да затвърди постигнатото едва при 5:2.

Тогава испанецът взе сервис гейма си и на свой ред направи нов пробив за 4:5. С много съсредоточена игра в десетия гейм хасковлията измъкна успеха в сета след 6:4.

Двамата продължиха здравата надпревара помежду си и във втория сет. Преследването им в резултата доби нов развой и те започнаха да печелят сервис геймовете си. При 5:4 в своя полза Димитров стигна две възможности за пробив и се възползва още от първата, което му донесе победата в срещата.