на живо

Григор Димитров подчини втори австралиец в Мелбърн

Българинът се класира на четвъртфинал преди Откритото първенство на Австралия

Getty Images

Григор Димитров се класира на четвъртфинал на тенис турнира "Murray River Open", който предшества Откритото първенство на Австралия. 

След като в предишния етап на надпреварата българинът отстрани без особени проблеми местния представител Андрю Харис, този път той се справи със сънародника му Алексей Попирин. Димитров записа победа трудна с 6:4, 6:7(5), 6:3.

Григор показа много стабилна игра в първия сет и реализира пробив при първа възможност. Неговият опонент опита да върне равенството, но без успех. Така след 6:4 българинът поведе в резултата. 

Снимка: Getty Images

Австралиецът с руски корени успя да затрудни Димитров през втората част, като беше близо до пробив в първите геймове. Димитров обаче се мобилизира и взе част при сервис на Попирин. Това като че ли го успокои, а противникът му се възползва и изравни резултата за 5:5, а след това сетът навлезе в тайбрек. 21-годишният тенисист беше по-стабилен и взе решителната част след 7:5.

Третият сет стартира с два пробива на Димитров, който бързо поведе в резултата с 5:0. Попирин върна единия пробив, но Григор затвори мача при първа възможност и свой сервис.

Срещата трябваше да се изиграе в четвъртък (4 февруари). Заради случай на коронавирус сред персонала на един от хотелите, в които са настанени тенисистите (в това число Димитров), всички мачове бяха отменени. 

Това означава, че мачът на българина от четвъртфиналите ще се състои по-късно днес. Негов съперник ще бъде Корентен Муте от Франция. Двамата са играли един срещу друг веднъж - на "Уимбълдън" през 2019 г., когато Димитров загуби.