на живо

Григор Димитров пречупи Иснър за четвъртфинал в Индиън Уелс

Походът на най-добрия ни тенисист продължава

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, продължава към четвъртфиналите на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс (САЩ)! Първата ни ракета се наложи с 2:0 сета (6:3, 7:6/6/) над представителя на домакините Джон Иснър за час и 35 минути игра.

Така в следващия кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Андрей Рубльов (Русия) - Хуберт Хуркач (Полша). Преди година, когато записа най-силното си представяне в Индиън Уелс, стигайки до полуфиналите, Григор елиминира именно Хуркач.

Днес Димитров отново бе солиден и допусна малко непредизвикани грешки, а в същото време показа увереност при свой сервис.

Българинът измъкна първия сет, след като се възползва от единствената си възможност за пробив - в четвъртия гейм. Иснър опита да отвърне, но пропиля брейкбол.

Втората част се движеше гейм за гейм, като и двамата сервираха отлично. Спорът се реши с тайбрек, в който Димитров и Иснър си размениха по два минипробива до 5:5, преди първата ни ракета да стигне до два мачбола и да затвори мача от втория опит.