на живо

Григор Димитров приключи с "Уимбълдън", Бублик се оказа непреодолим

Най-добрият ни тенисист загуби с 0:3 сета

Reuters

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, отпадна във втория кръг на "Уимбълдън". Първата ни ракета загуби с 0:3 сета (5:7, 6:7/4/, 6:7/6/) от Александър Бублик (Казахстан) за близо 2 часа и половина игра.

За Димитров това е втора загуба от двата им сблъсъка на ниво АТР. Предишната бе в четвъртфиналите на турнира в Ченду (Китай) през 2019 г., когато българинът отстъпи с 1:2 сета (7:5, 6:7/9/, 6:7/3/).

В следващия кръг на "Уимбълдън" Бублик, №38 в световната ранглиста, ще се изправи срещу Хуберт Хуркач (Полша) или Маркос Гирон (САЩ).

Снимка: Reuters

Двубоят днес започна отлично за Димитров, който спечели първия гейм без да даде точка на Бублик. В следващия Григор изоставаше с 15-40, но едва не проби казахстанеца. После световният №38 спечели подаването на Димитров и затвърди с гейм на 0 благодарение на мощния си сервис. Първата ни ракета избегна нов пробив, обаче играта продължи гейм за гейм и Бублик затвори частта с 6:4.

Вторият сет бе равностоен и спорът се реши с тайбрек. В него двамата се провалиха при първите си две сервирания, след което Димитров поведе с 4:2, а Бублик отвърна на предизвикателството. Стигна се до равенство 6:6, но казахстанецът показа по-здрави нерви и се добра до 2-0 сета.

Третата част стартира с маратонски гейм, в който Димитров пропиля 4 брейкбола, преди Бублик да вземе своето. В крайна сметка и тук имаше тайбрек. В него Димитров отново поведе с 4:2, обаче не издържа и допусна обрат до 4:5, а след това и 4:7, с което Бублик триумфира.

Снимка: Reuters