на живо

Григор Димитров приключи участието си на "Уимбълдън"

Българинът загуби с 1-3 сета от Стив Джонсън

Getty Images/Guliver Photos

Първата ракета на България Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис - "Уимбълдън".

В мач, прекъсван на няколко пъти от дъжд, Димитров загуби с 1-3 сета от Стив Джонсън (в отделните части 7-6(6), 6-7(3), 4-6, 2-6).

Двубоят бе подновен днес, след като заради лошото време в Лондон в петък двамата изиграха само седем гейма, а Джонсън имаше пробив аванс при 4-3.

Американецът спечели подаването си и поведе с 5-3, но полуфиналистът от 2014 г. Димитров успя да изравни за 5-5, а след това спечели първия сет след тайбрек.

Във втората част двамата не допуснаха пробив, което отново прати сета в тайбрек. Този път обаче Джонсън се оказа по-съобразителен в ключовите моменти и изравни резултата за 1-1 сета. 

След приключването на частта, мачът отново бе прекъснат заради дъжд.

Накъсването на играта не се отрази добре на българина и той започна да играе по-колебливо. 

Джонсън поведе с ранен пробив в третия сет, а впоследствие дръпна с 5-2. Димитров върна единия пробив и намали до 4-5, но силите му стигнаха за обрат в частта.

По подобен начин се разви и четвъртият сет, но този път при 5-2 американецът спаси три възможности за пробив на 25-годишния Димитров.

Джонсън стигна до втора възможност да спечели мача и го направи, класирайки се за първи път в кариерата си за четвъртия кръг на турнир от Големия Шлем.

Следващият съперник на Джонсън ще бъде швейцарецът Роджър Федерер.