на живо

Григор Димитров продължава напред в Австралия след 3-часова битка

Българинът с труден успех над Лукаш Лацко с 3-1 сета

Григор Димитров преодоля и втория кръг на Аустрелия Оупън след като надигра Лукаш Лацко с 3-1 сета и очаква сблъсък с Маркос Багдатис. 

Мачът започна по най-добрия начин за Григор, който спечели първия сет с 6-3. Той направи 3 пробива в сервиза на съперника си и остави впечатлението, че ще надиграе лесно съперника си от Словакия. 

Втората част обаче, се оказа много по-трудна за Григор Димитров. Той проби Лацко в първия гейм, но неговия опонент веднага направи същото и оттук нататък двамата тенисисти не допуснаха грешки. Така се стигна до тайбрек, където Лацко стигна до успеха с 12-10 след двойна грешка на Григор.

В третия сет Григор Димитров, явно ядосан от развоя на тайбрека, започна силно и проби веднага съперника си, поведе с 3-0 гейма и в крайна сметка стигна до успеха отново с 6-3.

В следващия четвърти сет Григор Димитров отново започна убедително, проби още в първия гейм и демоннстрира най-доброто от играта си. Словакът изглеждаше поуморен на 32-градусовата жега и не успя да бъде равностоен на Григор като поиска и медицинска помощ. Все пак Лацко не се предаде лесно и проби гейм, в който Григор сервираше за 3-3. 

Григор пропусна 3 мачбола, но при четвъртия си опит не сгреши и стигна до победата 6-3, 6-7, 6-3 и 6-3 след 2 часа и 48 минути на корта. 

Григор Димитров премина и през Лукаш Лацко

В трети кръг Григор ще се изправи срещу добре познат съперник - Маркос Багдатис, който отстрани Давид Гофен с 6-1 6-4 4-6 6-0. Димитров води с 5-1 успеха в преките двубои с финалиста в Мелбърн от 2006-а, като за последно го победи с 6-1 и 6-4 през миналия сезон по пътя към трофея в Акапулко.