на живо

Григор Димитров пропуска първия кръг в Делрей Бийч. Научи съперниците си за втория

Австралиец и някой от квалификантите се изправят срещу българина

Instagram

Григор Димитров ще пропусне първия кръг на турнира в Делрей Бийч, който започва на 14 февруари. Българинът получи уайлд кард за надпреварата и е трети поставен в схемата. С по-предно класиране в ранглистата са само Камерън Нори и Райли Опелка.

Това означава, че българинът ще трябва да почака преди да научи окончателно името на първия си съперник. Срещу него може да се изправи някой от квалификантите или австралиецът Джордан Томпсън, който е номер 83 в света. Двамата са се срещали само веднъж, като Димитров изненадващо загуби през 2019 г. в Маями. 

Българинът трябваше да участва на турнира в Далас между 7 и 13 февруари. Той обаче даде отново положителен тест за COVID-19 и се самоизолира. В последните дни в социалните мрежи се появиха снимки, на които се вижда, че Димитров отново тренира, за да е във форма за надпреварата в Делрей Бийч. 

Това ще е първият турнир за родения в Хасково тенисист след участието му на Откритото първенство на Австралия. Той отпадна във втори кръг след загуба от Беноа Пер.