на живо

Григор Димитров с малки шансове за Лондон (ВИДЕО)

Българинът изгуби мястото си в топ 10 на ранглистата на ATP

EPA

Григор Димитров загуби финала в Стокхолм от Томаш Бердих и добави само 150 точки в битката за финалния Мастърс в Лондон, с което  шансовете да попадне сред първите осем намаляват. При добро представяне на последните два турнира за година Swiss Indoors Basel и BNP Paribas Masters първата ни ракета все пак може да попадне сред осемте участници в английската столици. Димитров не успя да защити спечелените от миналата година точки в Стокхолм и загуби мястото си в топ 10 на ранглистата на ATP. В нея той  заема 11- тото място.

Официално за Лондон се класираха Новак Джокович, Роджър Федерер, Рафаел Надал, Станислас Вавринка и Марин Чилич, а на пръв поглед недостижим е  и Кеи Нишикори с 4265 точки. На последните 2 места даващи право на участие в Лондон от тази седмица за сега са Томаш Бердих (4105) и Анди Родик (3885), които спечелиха титлити в Стокхолм и Виена.

След тях в класирането са Давид Ферер (3775), Милош Раонич (3750) който след ранното отпадане в Москва се смъкна на 10-та позиция. Григор Димитров  има 3555 точки.

През тази седмица битката за последните места даващи право на участие на Barclays ATP World Tour Finals продължава с турнирите в Базел и Валенсия.

Първата ни ракета ще участва на турнира в швейцарската столица  и негов съперник в първия кръг ще е 17- годишния Александър Зверев. Освен Григор в Базел ще участват още Федерер, Надал, Вавринка и Милош Раонич. Именно след този турнир ще има повече яснота дали Надал  ще участва в Лондон.

На турнира във Валенсия ще играят Бердих, Мъри и Ферер.