на живо

Григор Димитров с първа убедителна победа на онлайн турнира

Българинът събра повече подкрепа от Иво Карлович

Reuters

В своята тенис кариера Григор Димитров е побеждавал хърватина Иво Карлович 4 пъти в 6-е мача помежду им. От днес вече може да прибави в актива си и виртуална победа.

Българинът успя да се класира за втория кръг във надпреварата "Лос Кабос", като събра повече... харесвания. Димитров събра 91% одобрение в различните социални мрежи, срещу само 9% за Карлович.

Така той ще се изправи с следващия етап срещу Тейлър Фриц от САЩ или Гидо Пея от Аржентина.

Условията на въпросният виртуален турнир са прости. Феновете получават право да гласуват за двама тенисисти във "Фейсбук", "Туитър" и "Инстаграм". Който събере повече гласове, продължава напред. Времето обаче е ограничено - само 3 часа.

Димитров не е играл в истински турнир от началото на юни, когато се включи в организирания от Новак Джокович "Адриа Тур". Той се отказа след първия си мач в Задар, Хърватия, а по-късно обяви, че е заразен с коронавирус. 

Българинът вече даде отрицателен тест и се подготвя за новите предизвикателства. Очаква се на 25 и 26 юли той отново да се завърне на корта в надпреварата на знаменитият треньор Патрик Муратоглу, организирана във Франция.