на живо

Григор Димитров се измъчи, но се класира на полуфинал в Стокхолм

Българският тенисист и Кевин Андерсън направиха истинско шоу

Facebook

Григор Димитров се класира за полуфинал на турнира в Стокхолм, след като постигна победа над южноафриканеца Кевин Андерсън със 7:6(3), 5:7, 2:6. Триумфът е шеста за българина над 48-мия в света.

Срещата на кортовете беше изключително равностойна в духа и на предишните мачове между двамата. Първият сет беше решен след тайбрек, а в края на втория българинът успя да направи първи пробив, но Андерсън реагира светкавично и веднага изравни резултата в мача. В третата част родният представител наложи своята доминация и това му осигури място в следващата фаза на турнира.

Съперникът на Димитров сервираше първи в първия сет, а българинът успяваше да изравнява резултата. В решителния тайбрек обаче родният тенисист беше безапелационен и допусна да му бъдат отбелязани само три точки.

Вторият сет беше изпълнен с обрати. Димитров направи пробив за 5:3, но Андерсън отговори светкавично, изравни и постигна обрат за 7:5.

Българинът започна ударно третата част на мача. Даде само гейм на южноафриканецът и поведе с 4:1. До края на гейма и мача българинът не остави шансове на своя съперник.

На полуфинал Димитров ще срещне победителя от мача между Хуан Мартин Дел Потро и поставения под номер 3 в турнира – Иво Карлович.