на живо

Григор Димитров се провали в Монреал

Българинът пропусна мачбол, няма да се изправи срещу Джокович

Getty Images/Guliver Photos

Григор Димитров изживя поредно разочарование, след като бе елиминиран от Джак Сок във втория кръг на Мастърса в Монреал. Ако беше победил, българският тенисист щеше да се изправи за седми път в кариерата си срещу лидера в световната ранглиста Новак Джокович. Двубоят бе много равностоен и продължи два часа и половина.

Димитров сервираше много силно в първия сет, в който триумфира след 7:5. Григор проби съперника си в 12-ия гейм, след като допреди това двамата взимаха подаванията си.

Във втората част играта продължи да бъде равностойна до 6:5 в полза на Димитров и сервис на противника. Българският тенисист стигна до мачбол, който обаче не успя да реализира. Последва тайбрек, който бе спечелен от Сок със 7:5.

Третият сет започна отлично за Григор, който направи ранен пробив. Американецът обаче върна брейка, изравнявайки за 4:4. В десетия гейм се наложи Димитров да отразява 4 мачбола. Гришо обаче не успя да доведе решителната част до тайбрек и след нов слаб сервис-гейм отпадна от надпреварара, в която през миналата година стигна до полуфинал.