на живо

Гришо се бори, но Джокович отново излезе победител

Най-добрият ни тенисист отпадна на 1/8-финал в "Куинс Клъб"

Reuters

Григор Димитров приключи участието си на турнира на трева в "Куинс Клъб". Българинът, който е поставен под номер две в турнира, отстъпи с 0:2 сета (4:6 1:6) на Новак Джокович в двубой от осминафиналите. Сърбинът за втори път победи Димитров на трева, а също така и регистрира своята седма победа в осем срещи срещу хасковлията.

Първият сет започна без пробиви, като и двамата тенисисти не даваха възможност на съперника при свое подаване. Изключение е единствено първия сервис-гейм на Гришо, който той успя да спечели, въпреки че губеше с 0:30 и беше поставен под напрежение. При 5:4 за Джокович Димитров допусна пробив и първата част приключи.

Григор излезе разконцентриран във втория сет, като много трудно взе своя гейм за 1:0. Сърбинът повиши темпото и качеството на играта си, а петият в света нямаше отговор. Джокович проби при следващата възможност и със серия от 5 поредни безответни гейма победи българина и се класира за третия кръг на турнира в Лондон. 

На четвъртфиналите сърбинът ще се изправи срещу победителя от срещата между Жулиен Бенето и Адриан Манарино, които играят по-късно днес.