на живо

Григор Димитров: Ще трябва да променя целите си

"Дойдох в Мелбърн, за да печеля", заяви българинът след класирането за трети кръг на Откритото първенство на Австралия

Getty Images

Григор Димитров заяви, че вече е постигнал една от поставените за годината цели и трябва да се цели по-високо. Минути, след като се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия, побеждавайки 20-годишния кореец Хьон Чун с 1:6, 6:4, 6:4, 6:4, българският тенисист заяви, че трябва да проведе сериозен разговор с треньора си - Дани Валверду.

"Целта до момента беше да спечеля турнир. В Бризбейн беше много емоционално, но успехът там беше една от задачите, които си поставих за първите 6 месеца от годината. Справих се с нея, а сега трябва да си поставя нова цел. Ще говоря с Дани за това по-късно", каза българинът с усмивка.

Трофеят в Бризбейн беше пети в кариерата на българина и първи от 30 месеца насам, когато триумфира в Лондон. 

В момента той се е съсредоточил върху представянето си на първия за годината турнир от Големия шлем - този в Австралия. Димитров постигна зрелищен обрат срещу 105-ия в световната ранглиста Хьон Чун.

"В първия сет той игра невероятно, достойно за уважение, трябва да призная. Във втория обаче започнах да се чувствам по-уверен на корта, което ми се отрази добре. В Бризбейн беше напрегнато и му костваше доста сили. В момента се чувствам добре физически. Дойдох в Мелбърн, за да играя и да печеля. Надявам се в следващия кръг да покажа по-добра игра", заяви Димитров.

Следващият му съперник е номер 18 в световната раглиста - французинът Ришар Гаске. Двамата са се срещали 6 пъти до сега, като българинът има само една победа. Той обаче я постигна в последния им мач - през 2016 г. в Шанхай.