на живо

Григор Димитров срещу Доминик Тийм точно преди финала в Белград

Очаква се срещата да започне около 18:00 ч.

Reuters

Григор Димитров ще изиграе третия си мач от група 2 на мини турнира "Адриа Тур" в Белград днес (14 юни) около 18:00 ч. българско време. 

Съперник на родения в Хасково тенисист ще бъде Доминик Тийм - номер 3 в световната ранглиста в момента. 

До момента българинът и австриецът са изиграли 5 мача помежду си, като Димитров води с 3:2 победи. Последният му успех е от турнира в Париж през 2019 г. 

Снимка: Facebook

Срещата им на кортовете в сръбската столица е последна от четирите от дневната сесия. След това, от 21:00 ч. българско време, ще се състои финалът между победителите от двете групи в Белград.

Каква е ситуацията в четворката на Григор?

Доминик Тийм не допусна изненада в събота (13 юни) и победи и в двата си мача, така че е първи в класирането. Григор Димитров е трети, след като победи Душан Лайович и загуби от младия представител на домакините Никола Милойевич, който замени в схемата контузения Давид Джумхур.

Така на българина му трябва задължителен успех срещу Тийм, ако иска да играе на финала. При еднакъв баланс се взима предвид резултатът в прекия двубой.

Снимка: Reuters

Турнирът в Белград е организиран от световния номер 1 Новак Джокович. Той е демонстративен и с благотворителна цел, като не носи точки за световната ранглиста.

За първи път от 3 месеца Димитров се включва в турнир. Той реши да прекара социалната си изолация заедно с треньора си Кристиан Гро в Калифорния.