на живо

Григор Димитров: Търсех своята идентичност на и извън корта

„Още не съм постигнал пълния си потенциал", заяви най-добрият български тенисист

Getty Images

"Още не съм постигнал пълния си потенциал. Да, бях в топ 10, но това беше краткотрайно. Искам да се развия като тези играчи. Бил съм вече там и знам какво трябва да сторя", заяви пред официалния сайт на "Ей Ти Пи" българският тенисист Григор Димитров.

Той обясни спада в ранглистата и формата си в последните месеци с личностна криза.

"Търсех своята идентичност не само на корта, но и извън него. Имам толкова много интереси в толкова много различни области, че трябва просто да си почина, да направя крачка назад и да оставя нещата да се случват. Да се будя сутрин и да правя каквото пожелая и по начина, по който искам, да живея по собствени правила“, каза българинът.

Снимка: Getty Images

"Сега работя с Дани Велверду, хубаво е да имаш човек, с когото можете да станете близки и да си споделяте много. Опростяваме нещата, работим върху правилните неща, а това те прави по-спокоен, по-уверен и носи много на играта ти", сподели Димитров, който на последния си турнир в Синсинати достигна до полуфинал.

„Мотивиран е да играе най-добрия тенис, на който е способен. През последната година беше изгубил себе си и не знаеше какъв тип играч е“, сподели наставникът по адрес на тенисиста.

„Вярвам в Григор и с много работа ще постигнем резултати. Готов съм да съм с него за дълго време“, завърши Велверду.