на живо

Григор Димитров: Тялото ми е приоритет номер 1

"Не бързам, ще бъде хубава година", оптимист е българският тенисист

Twitter

Григор Димитров определи доброто си физическо състояние през новия сезон за основен приоритет. След като през 2019 г. българският тенисист трябваше да се справя с травма в ръката и записа спад в ранглистата, този път той ще се фокусира върху здравето си. 

"Няма да прибързвам и да играя твърде много турнири в ранната фаза на сезона. Ще се грижа за тялото си. Това е приоритет номер едно. Очевидно, не се състезавах пълноценно в първите четири месеца от годината и това постави пред мен много съмнения, изпаднах назад в ранглистата. Но в същото време бях способен да се възстановя колкото се може по-бързо и сега се надявам, че съм в позиция, от която мога само да се подобрявам. Наистина ще се съсредоточа върху това", заяви Григор.

Той е оптимист за представянето си пред 2020 г.

"Ще бъде година, която ще си спомням до края на живота ми. Да, тялото ми се чувства доста добре сега. Все още наблюдавам под лупа много голяма част от работата ми и от това, през което преминавам. Определям ритъма си по правилния начин. Не бързам, а това е хубаво нещо", добави българския тенисист.

Снимка: Instagram

Първото предизвикателство за него ще бъде турнирът АТР Къп и ролята му на капитан на България. В тима са още Адриан Андреев, Димитър Кузманов, Александър Донски и Александър Лазаров. Първите срещи за родните тенисисти са на 3 януари.