на живо

Григор Димитров: Това е един от най-великите моменти в кариерата ми (ВИДЕО)

"Нямам търпение да играя в Лондон", каза българинът

Getty Images

Григор Димитров определи класирането си за финалния турнир на ATP като най-великият момент в кариерата си. В специално обръщение към привържениците си, българският тенисист изрази благодарност за подкрепата.

"Здравейте! Много съм щастлив, че се класирах за финалния турнир на ATP. Винаги е било моя цел и когато вчера разбрах, че се е случило, това беше един от най-великите моменти в моята кариера досега. Благодаря на всички за подкрепата. Нямам търпение да играя пред вас. Ще се видим в Лондон!", каза Димитров.

Той спечели нужните точки за участие в надпреварата в британската столица по време на турнира в Стокхолм, но от АТР потвърдиха официално класирането му вчера. 

Димитров ще играе на финалния турнир за първи път в кариерата си. Участието в Лондон от 12 до 19 ноември ще бъде страхотен завършек на силния сезон на българина, който е на крачка от рекордното за представянето си 7-мо място в световната ранглиста. През 2017 г. той спечели 3 титли - в Бризбън, София и на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати, а в началото на годината игра полуфинал на Откритото първенство на Австралия.