на живо

Григор Димитров тренира с 13-годишен талантлив индиец

Манас Дхамне е в Монте Карло, където българинът се възстановява от контузия

Instagram

Възстановяването на Григор Димитров след контузията в гърба, заради която отпадна още в първия кръг на "Ролан Гарос", явно върви добре. Българският тенисист вече е на корта, където тренира за предстоящите надпревари.

Интересна подробност е, че компания на корта му прави... 13-годишен индиец. Двамата са провели занимание, продължило час и половина.

Манас Дхамне е сочен за една от изгряващите звезди на тениса. Той вече попадна в полезрението на специалистите, а и явно от опитния вече Димитров. Осмокласникът вече участва в мачове на Международната тенис федерация (ITF), а в родината си мери сили с доста по-големи от него. При дебюта си през 2021 г. на шампионата до 18 години на Индия например Манас завърши на второ място в крайното класиране.

Що се отнася до Григор, той пести информациите за здравословното си състояние. Знае се само, че няма да играе на турнира в Куинс и вероятно ще се завърне за "Уимбълдън". Той ще се проведе от 28 юни до 11 юли.

Ранното отпадане на Димитров от "Ролан Гарос" доведе до спад в класирането му в световната ранглиста. Той отстъпи с 3 места и вече е 20-ти в подреждането.