на живо

Григор Димитров триумфира в Бризбейн след победа над Нишикори! (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Българският тенисист започна годината с титла

Григор Димитров победи номер 5 в световната ранглиста - Кей Нишикори, и спечели първата си титла за 2017 г. На финала на турнира в Бризбейн, Австралия българският представител на корта се наложи с 6:2, 2:6, 6:3 над японеца и записа първи триумф през новия сезон за 1 час и 48 минути.

Димитров започна колебливо, но бързо набра увереност срещу японеца. Резултатът се движеше гейм за гейм до 3:2, когато българинът реализира пробив. Нишикори не успя да навакса изоставането и закономерно сетът завърши при 6:2.

Снимка: Getty Images

Съперникът на Димитров видимо подобри играта си през втората част. Това се отрази и на резултата. Японецът записа първи пробив за 3:2, а след това не даде шанс на българина и затвори сета при 6:2.

Снимка: Getty Images

В решителната част двамата тенисисти преследваха настървено победата, а развръзката дойде при резултат 5:3, когато Димитров записа пробив. Това беше достатъчно да се поздрави с първа победа над японеца в кариерата си и пета титла от турнирите ATP.

С успеха си в Бризбейн Димитров ще добави нови 160 към актива си и от понеделник (9 януари) ще бъде под номер 15 в световната ранглиста, изпреварвайки идола си Роджър Федерер и Лука Пуи.

Следващият турнир, на който ще участва българинът, е Откритото първенство на Австралия. За разлика от миналата година, когато игра и в Сидни, тази година Димитров реши да си вземе почивка преди надпреварата от Големия шлем.