на живо

Григор Димитров: Успехите ми се получават естествено (ВИДЕО)

"Взимам верните решения на корта и подхождам по-правилно към съперниците", заяви българският тенисист

Reuters

Полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия - Григор Димитров, заяви, че вярва в успеха си, а благодарение на своя щаб върви в правилната посока. 

"Смятам, че имам всички оръжия да я направя и работата ми още не е приключена. Очаквам с нетърпение мача си в петък. Мисля, че съм подготвен и съм готов да извървя пътя. Не се притеснявам от това. Чувствам се добре физически и като цяло на корта. И трябва да продължа напред със самочувствието, натрупано до момента. От мач на мач се чувствам по-добре. Нещата се получават доста естествено засега", каза българинът на пресконференцията след четвъртфинала.

Димитров победи 11-ия в световната ранглиста - Давид Гофен с 6:3, 6:2, 6:4, като беше по-уверен във важните момента в срещата.

"Знаех, че Давид ще се бори до края. Мисля, че в първите 4-5 гейма битката бе доста завързана. Опитвах се намеря верния ритъм. Условията бяха малко тежки, защото духаше от едната страна и трябва да се настроиш, както и хвърлянето при сервиране. Имаше някои детайли, които чувствах, че трябва да настроя. След първия сет се почувствах по-добре със сигурност и контролирах мач", разкри хасковлията.

"Трябва да отдам заслуженото и на своя щаб начело с Дани Валверду, Себастиан и другите. Работихме здраво върху важните неща. Не искам да пропусна и семейството си. Тези два компонента бяха невероятни. Никога не съм чувствал, че правя нещо грешно, но усещах, че на играя и не тренирам както трябва. Но с правилните хора нещата се промениха в правилната посока. И смятам, че в момента съм в добра ситуация", каза Григор и добави:

"В момента се наслаждавам на това да се боря. Харесва ми да се боря за всяка топка. Когато си добре физически, това ти дава различни перспективи и знаеш, че който и да е срещу теб, имаш своите шансове. Това е предимство, което имаш, още преди да си стъпил на корта. Но нещата са прости. Когато изляза на корта, просто съм щастлив да потърся начин, дори и нещата да не се развиват в моя полза. Видяхте и в предишните ми мачове, че имаше първи сетове, в които мачът не беше в моя полза и трябваше да направя нещо различно и по-добро. Когато успея, съм горд от себе си, че съм го направил. Подобни неща значат много за мен."

Снимка: Reuters

Той е категоричен, че няма предпочитания за следващия си съперник. Другият полуфиналист ще се определи след мача Рафаел Надал - Милош Раонич.

"Нищо не ме е не ми е попречило на концентрацията до този момент, знам какво имате предвид. Но не, всичко е наред. Наслаждавам се много на пребиваването си в Мелбърн. Често се разхождам в парковете и стоя далеч от неприятности. Както вече казах, наслаждавам се на времето си тук. Наслаждавам се, когато излизам на корта. Ще се насладя и на други неща през следващата седмица", пошегува се Димитров.