на живо

Григор Димитров: В Ню Йорк ще е истинска лудост (ВИДЕО)

"Финалният турнир в Лондон е една от целите ми", заяви тенисиста

Reuters

Григор Димитров ще започне участието си на турнира в Синсинати след ден, но вече е отправил поглед към последното за годината състезание от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ (28 август - 10 септември).

"Ще се опитам да се наслаждавам на седмицата, колкото мога. Особено преди цялата лудост в Ню Йорк, която предстои. Турнирът в Синсинати се развива много добре и от година на година някои неща стават все по-добри и по-добри. Турнирният директор полага неимоверни усилия, за да изведе надпреварата до толкова високо качество. Всяка година тук се чувствам все по-прекрасно и по-прекрасно", заяви Димитров.

Той е поставен под номер 7 в основната схема в Синсинати и ще започне от втори кръг. Негов съперник ще бъде Фелисиано Лопес.

"Намирам се на страхотно място. Мисля, че научих много от него и смятам, че научих неща, които ще запомня. Не искам да забравям нещата, които всъщност ме тласнаха към това да играя по-добре и да бъда още по-силен в трудните моменти. Никога не съм играл в Лондон, след като на няколко пъти бях близо. Това е една от целите, които винаги съм искал да постигна. Имам добри шансове, но знаейки, че съм в добра позиция, напрежението е още по-голямо. Развълнуван съм преди предстоящите седмици", заяви той.