на живо

Григор Димитров: В тениса няма преки пътища (ВИДЕО)

Българинът си почива най-добре с бързи коли и в Монте Карло

Getty Images

Избор, дълъг път, но и привилегия - това е тенисът за световния номер 19 Григор Димитров. Пред американската телевизия Си Би Ес българинът разкри какво е да си сред елита на един от най-обичаните спортове в света.

"В тениса няма преки пътища. Сезонът е дълъг - от януари до ноември. Може да си представите през какво минава тялото - от пътуванията до смяната на времето и настилките. Това е избор. Ние до някаква степен сме и в привилегирована позиция, но за да си в такава, трябва много да си се трудил. Не съм фен на думата саможертва. На корта аз съм Григор Димитров - тенисистът, но извън него съм просто Григор Димитров", заяви той.

Българинът говори часове преди демонстративния мач между него и Рафаел Надал в Атланта, САЩ. Това е втора среща за двамата в рамките на 4 дни, като българинът записа две загуби. Въпреки това Матадора си остава важен фактор в живота на Димитров.

"Той ме води доста в общия баланс, но се надявам да го настигна, докато все още играе. Рафа е специален, изключителна личност е. Прекарал съм много време с него – както на корта, така и извън него. Тренирали сме, били сме заедно извън игрището. Много съм научил от него. Имах труден период преди време и тогава тренирах с него, след това формата ми много се подобри. Всичко е позитивно около него. Доста сме и играли помежду си", разказа той.

Българският тенисист разкри, че най-добре си почива в дома си в Монте Карло и с хобито си - да шофира бързи коли. 

"Винаги съм търсел място, на което просто да си почивам. Живял съм от Калифорния до Париж, така да се каже, и винаги съм обичал големите градове, но след това дойде време, в което да се устроя и да си намеря тихичко местенце. На пистата се чувствам толкова спокоен, не знам защо. Колкото е по-бързо, толкова съм по-релаксиран. Когато играя тенис, пулсът ми се вдига, но при карането на коли се успокоявам. За радост имам някои приятели, които имат същото хоби, и много уча от тях", категоричен е Григор.