на живо

Григор Димитров: Винаги съм се гордял, че съм българин (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

"Няма специален знак в пристигането на Никол", заяви българският тенисист

"Няма как да няма малко напрежение. Няма как да го скрия. Винаги съм се гордял, че съм българин и усещането да съм тук е страхотно", заяви номер 13 в световната тенис ранглиста Григор Димитров преди старта на турнира "София Оупън".

„В момента живея мечтата си, а това е да играя тенис, да печеля турнири и да се съревновавам с най-добрите. Имам толкова много цели, които искам да постигна. Това е един добър резултат, чакам с нетърпение всеки един следващ мач. Това е едно от най-важните неща за мен, изцяло съм концентриран върху играта“, коментира той пред българските журналисти.

Димитров пристигна вчера (3 февруари) в София заедно с приятелката си - певицата Никол Шерцингер. В съвместното им пътуване обаче няма специален знак, увери той.

Снимка: Lap.bg

"Мотивацията трябва да бъде изцяло от мен. Всичко друго е второстепенно", категоричен беше най-добрият ни тенисист.

Димитров е в страхотна серия от началото на годината. Той постигна 10 поредни победи, спечелвайки турнира в Бризбейн и достигайки полуфинал на Откритото първенство на Австралия.

„Самата обстановка тук е адски различна. В Австралия си навън, тук си в зала. Всичко е супер, вкъщи съм, вълнувам се да играя пред родна публика. Имам още няколко дни да се адаптирам, гледам напред за първия мач. Всичко е под контрол засега.“, обяви той.

„Най-смелата ми мечта е да спечеля турнир от Големия шлем, но защо да не стигна и до номер едно. Това е в обсега ми, трябва да продължавам по същия начин, трябва да работя много.“, разкри плановете си Димитров.

Снимка: Lap.bg

На турнира в София той ще играе с добре познати съперници: Доминик Тийм (№8 в световната ранглиста), Давид Гофен (№11), шампионът от 2016-а Роберто Баутиста Агут (№16), Жил Мюлер (№28), Филип Колшрайбер (№29), Маркос Багдатис (№34) и Мартин Клижан (№36).

Той изрази задоволство от развитието на тениса у нас, но заяви, че най-вероятно няма да се включи в мачовете за Купа "Дейвис" на родния тим.

Снимка: Lap.bg

„Радвам се, че тенисът се разраства, вчера тренирах с Лазаров. Който и да е от тях, ако има въпроси, винаги бих им помогнал. Ако мога да допринеса за развитието им или да им дам съвет, винаги са добре дошли.“

Жребият за турнира "София Оупън" ще бъде изтеглен по-късно днес.