на живо

Григор Димитров загуби финала в Сидни (ВИДЕО)

Виктор Троицки - Григор Димитров 2-6, 6-1, 7-6 (9-7)

Григор Димитров не успя да спечели турнира в Сидни. В драматичен финал той отстъпи на Виктор Троицки с 6-2, 1-6, 6-7 (7-9).

Родният талант поведе с 1-0 сета на Виктор Троицки, след като спечели убедително първата част с 6-2 гейма. За Димитров това бе първи решителен мач за титла от 15 месеца насам. При победа най-добрият ни тенисист щеше спечели пета титла от турнирите на ATP  в своята кариера.

Григор проби подаването на съперника още в първия гейм на мача, а след това игра много стабилно в своите сервис геймове. В седмия гейм Димитров успя още да веднъж да пробие Троицки и си осигури комфортен аванс от 5-2, който няколко минути по-късно превърна в 6-2 и преднина от 1-0 сета.

След почти перфектният първи сет, след размяна на пробиви в крайна сметка Троицки успя да изравни резултата срещу най-добрия ни тенисист.

Вторият сет отиде на сметката на Виктор Троицки, които проби цели три пъти Гришо и спечели с 6:1. Първата ни ракета не спираше да греши и определено ще иска да забрави тази част. 

Григор започна третия сет мобилизирано. Българинът поведе с 1:0, а във втория гейм имаше възможност да осъществи и пробив, при 40:15 и два брейкбола. Гришо обаче не съумя да се възползва и Троицки взе подаването си. Нашенецът рискуваше повече в следващия гейм. Излизанията му на мрежата се оказаха успешни резултатът стана 2-1 в полза на Григор.

Четвъртият гейм предложи още емоции на зрителите. Гришо отново имаше аванс от 40:15 и два брейкбола. Троицки спаси първия с ас, а след няколко разигравания, завършили с успех за сърбина, той изравни.

Двамата продължиха да демонстрират тенис от най-високо ниво и си размениха по още два гейма.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

При 4-4 Гришо се пропука.  Троицки спечели първите две точки в сервис гейма на българина, след което прати топката в аут с форхенд. Сърбинът направи бекхенд уинър по правата след разиграване от 30 и получи две възможности за пробив. Григор сбърка още в следващата размяна на удари. Пробивът бе факт и на Троицки предстоеше да сервира за спечелване на титлата.

5-4 за Виктор. Тежка ситуация, но Григор се измъкна. Българинът стигна до 40:15 и два брейкбола за пореден път. Докато в предишните Троицки все пак успяваше да спечели подаването си, тук Гришо надделя с прекрасен уинър от бекхенд.

Двамата си размениха по един гейм и пратиха срещата в тайбрек, който Троицки спечели с 9-7.