на живо

Григор Димитров започна с победа в Швеция

Най-добрия български тенисист спечели на двойки в първия кръг

Getty Images/Guliver Photos

Григор Димитров се завърна с победа на турнира с награден фонд 593,705 евро в Стокхолм, след като през днешния ден заедно с французина Пиер-Юг Ербер преодоляха първия кръг на двойки. Те надиграха водачите в основната схема Жан-Жулиен Роже и Хориа Текау със 7-5, 4-6 [12-10].

В първия сет мача вървеше гейма за гейм. След няколко няколко страхотни отигравания при резултат 6-5 в тяхна полза, Димитров и Ербер направиха пробив и поведоха в резултата.

Ситуацията не се промени във втората част, когато обаче, късмета беше на страната на техните опоненти.

В тайбрека през голяма част  Григор и неговият партньор изоставаха в резултата, но при 4-7 спечелиха следващите пет поредни точки и вече имаха пред себе си два поредни мачбола. Текау и Роже обаче, не само съумяха да ги отразят, но от своя страна достигнаха до мачбол при 10-9. Отговорът на българо-френското дуо все пак не закъсня и след нова поредица от три точки се поздравиха с крайната победа.

Благодарение на този успех двамата си гарантираха чек за 4,680 евро и по 45 точки за световната ранглиста на двойки, а в спор за място на полуфиналите ще се изправят срещу Джак Сок и Трет Хюи, които достигнаха до тази фаза следпобеда с 6-3 6-4 над Жоао Соуса и Пабло Карено Буста.

Григор Димитров ще се изправи срещу Теймураз Габашвили в първия си двубой на сингъл, а по-късно ще стане ясно дали мача ще бъде утре или в четвъртък.  Всички мачове на българина ще бъдат предавани на живо по bTV Action, а останалите двубои от турнира от четвъртфиналната фаза нататък може да наблюдавате по RING.BG.

Тагове:

григор