на живо

Григор е на четвъртфинал в Делрей Бийч след победа номер 350 в тура

Българинът се справи със съперник от САЩ

Reuters

Григор Димитров ще играе на четвъртфинал на турнира в Делрей Бийч, след като в първия си мач от надпреварата победи американеца Мичъл Крюгер. Статистиката сочи, че българинът вече има в актива си 350 победи в АТР тура. 

Срещу Крюгер Димитров не изпита особени затруднения. Той победи със 7:6 (4), 6:3 своя съперник, срещу когото излезе за първи път в кариерата си. 

Снимка: Reuters

Въпреки че пропиля предимство с 3:1 в първия сет и трябваше да играе тайбрек, роденият в Хасково тенисист беше безапелационен във втория. 

Така в следващия кръг той ще играе срещу австралиеца Джон Милман. Двамата са играли един срещу друг в тура два пъти в Бризбейн - през 2017 и 2018 г., като българинът винаги е побеждавал. В момента Милман е номер 91 в световната ранглиста.

Снимка: Reuters

Димитров участва за втори път в турнира. Преди шест години той достигна до полуфиналите. Това е първата надпревара за българина след отпадането му във втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Той трябваше да играе в Далас, но беше под карантина заради положителен тест за коронавирус.