на живо

Григор играе полуфинал пред празни трибуни

Българинът ще играе срещу Алекс де Минор на полуфинал

Reuters

Григор Димитров ще трябва да играе полуфинал на турнира в Антверпен пред празни трибуни. Това обявиха организаторите на тенис надпреварата на своя официален сайт.

До днес (23 октомври) по трибуните на комплекса се допускаха ограничен брой зрители, които спазваха строги правила за социална дистанция и мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус. Полуфиналите и финалът обаче ще се играят без публика. Всички, закупили билети за мачовете, ще бъдат компенсирани.

В последните дни в Белгия се наблюдава сериозен скок на заразените с COVID-19, а местните власти въвеждат по-строги мерки. В момента в страната регистрираните с положителни тестове са над 270 000.

Григор Димитров играе за първи път на турнира в Антверпен. Той се класира за полуфинал, след като изигра само 1 мач. В първия кръг почива, след това победи Пабло Андухар, а съперникът му на четвъртфинал - Милош Раонич, се отказа от участие.

На полуфинал българинът ще срещне Алекс де Минор от Австралия. Той победи американеца Маркос Хирон с 6:3, 6:0. Димитров се е изправял срещу 21-годишния австралиец веднъж - през 2019 г. на Откритото първенство на САЩ, когато постигна лесен успех.