на живо

Григор Димитров: Майка ми ме е учила преди всичко да бъда добър човек (ВИДЕО)

Родният тенисист се класира за 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия

Григор Димитров: Майка ми ме е учила преди всичко да бъда добър човек (ВИДЕО)

Тенисът е до време. Преди всичко ние сме хора и майка ми винаги ме е учила на едно нещо - да бъда добър човек преди да бъда голям шампион. Така Григор Димитров отговори на въпрос за живота си извън корта.

"Няма съмнение в това, винаги бих помогнал с каквото мога", добави Димитров на въпрос за дарението в болницата в Хасково. "Когато намериш баланса, започваш да живееш по-добре със себе си. В тези трудни времена всеки научава много за света и самия себе си", каза тенисистът на пресконференцията след победата си над световния номер 3 Доминик Тийм.

Снимка: Reuters

Димитров се класира за 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия без загубен сет. Следващият му съперник е квалификантът Аслан Карацев. 27-годишният руснак за първи път играе в основната схема на турнир от Големия шлем, а според българина, щом е стигнал до тази фаза не може и да става дума за подценяване.

"Приемам всеки съперник по един и същи начин. Никога не мислиш дали този е №1 или №100. Така че за мен всеки е еднакъв, всеки има качества и това не бива да ти влияе", каза Димитров.

Снимка: Reuters

"Когато си стигнал до четвъртфинал в турнир от Големия шлем, значи заслужаваш да си на това място. Означава, че си играл добър тенис и си направил хубави неща, за да си на същия корт. Най-важното е аз да се фокусирам над своята игра", коментира още той.

При успех срещу Карацев, Димитров ще изравни най-доброто си класиране в Мелбърн - полуфинал от 2017 г. Срещата между българина и руснака вероятно ще бъде в ранните часове на вторник.