на живо

Григор от Лондон: Тук съм, за да спечеля титлата отново

В понеделник Димитров започва участието си на турнира "Куинс"

Getty Images/Guliver Photos

Три седмици след разочароващото си отпадане в първия кръг на "Ролан Гарос", Григор Димитров се надява на далеч по-добро представяне в първия си турнир на тревна настилка за сезона - "Куинс" в Лондон. Надпреварата обаче е още по-специална за световния номер 11, който спечели титлата преди година, надигравайки на финала Фелисиано Лопес с 2:1 сета.

Гришо започва защитата на трофея още в понеделник, а негов съперник е Сам Куери. А ето и любопитен факт - ако родната звезда отново триумфира с титлата, не само ще защити точките си от миналия сезон, но ще добави още 250 към своя актив. Това е възможно, тъй като традиционната подгряваща надпревара за "Уимбълдън" през този сезон е част от веригата "ATP 500", вместо от по-малко престижната "ATP 250".

Очертава се турнирът да е изключително силен, като в него участие са заявили Анди Мъри, Станислас Вавринка и Рафаел Надал.

"Не съм притеснен от засилената конкуренция. Всеки път излизам на корта и играя срещу човека от другата страна - който и да е той. Не мога да излъжа, че схемата е невероятна. Повечето момчета тук са от най-добрите в света и играят страхотен тенис. Именно това обаче е красотата на тениса и аз харесвам предизвикателства като това. Знам, че жребият ми не е никак лесен.", заяви поставеният под номер 6 в схемата Димитров.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Винаги съм уверен в шансовете си, където и да играя. Тук съм, за да защитя титлата, а не просто да участвам. Нямам намерение да изляза на корта и просто да се надявам, че ще изиграя добър мач.", добави Гришо.

Анди Мъри е първият поставен, а след него са Вавринка, Милош Раонич, Марин Чилич и Надал. Наградният фонд на турнира е 1,7 мил. евро.