на живо

Григор отстъпи с една позиция в световната ранглиста

Българинът вече е 13-и в подреждането

Lap.bg

Григор Димитров записа отстъпление с една позиция в световната ранглиста и вече на 13-о място в подреждането. Той беше изпреварен от Жо-Вилфрид Цонга, който спечели турнира в Ротердам, Холандия, побеждавайки на финала Давид Гофен. Белгиецът пък вече е в дъното на топ 10.

В Ротердам Григор отпадна от Гофен на четвъртфинал. 

Българският тенисист има в актива си 2925 точки. През настоящата турнирна седмица той реши да откаже участие на турнира в Марсилия и да се фокусира върху подготовката за надпреварата в Индиан Уелс, която започва на 6 март. От началото на годината Димитров се представя страхотно на кортовете. Той спечели две титли - в Бризбейн и София, а на Откритото първенство на Австралия игра на полуфинал. От 18 мача българинът записа 16 победи.

Освен влизането на Гофен на мястото на Гаел Монфис, в Топ 10 няма други промени. Първи остава Анди Мъри, следван от Новак Джокович, Стан Вавринка и Милош Раонич. 

Втората ракета на България Александър Лазов бележи прогрес с две места до №364 със 124 точки. Следват Димитър Кузманов, който е №451 (-1)  с 88 точки, Александър Лазаров - №594 (+5) с 51 точки, Васко Младенов - №909 (+2) с 15 точки и други.