на живо

Григор победи Симон пред погледа на Шерцингер (ВИДЕО)

Григор Димитров започна с успех на турнира в Бризбън

Григор Димитров надигра Жил Симон в първия кръг на турнира в Бризбън с 6-3 7-6(10). Най-добрият ни тенисист записа първи успех от пет официални мача срещу французина, който е №15 в световната ранглиста.

Срещата се игра на централния корт и продължи малко повече от 2 часа.



Първият сет беше решен от един пробив на Григор Димитров в четвъртия гейм.

Втората част започна силно за Симон, който поведе с 2:0. Григор Димитров обаче, успя о да навакса изоставането и да изравни за 2:2, след което до края на сета нямаше нови пробиви.



В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Григор имаше преднина 6:3 и два сервиса на своя страна, но се стигна до изравняване 6:6. Последваха нови два пропуснати сетбола, за да дойде непредизвикана грешка на Симон и успех 12:10 за Димитров.

Победата на Григор Димитров на живо от трибуните изгледа и спряганата за негова приятелка Никол Шерцингер.

Тя аплодираше всяка добра изява на Григор Димитров и даде много поводи за коментари в социалните мрежи. Доста български фенове приветстваха Шерцингер в Туитър.

 

Никол Шерцингер беше на трибуните и по време на вчерашния успех на двойки на Григор Димитров.

Григор Димитров си осигури 20 точки за световната ранглиста и $6,900 от наградния фонд, а във втори кръг ще играе с Виктор Троицки или Стийв Джонсън.

Междувременно Григор Димитров и Кей Нишикори научиха имената на съперниците си за четвъртфинала на двойки. Това са Пиер-Юг Ербер и Никола Маю, които отстраниха Томаш Белучи и Стийв Джонсън с 6-4 3-6 [13-11].

Вижте най-интересното от първата среща на Григор Димитров за 2016 година.

 А какво каза Григор след мача може да видите тук.