на живо

Григор посяга към четвърта титла за сезона

Българинът ще спори с дел Потро в 16:00 ч. днес

Reuters

Григор Димитров е само на победа от това да направи 2017 г. най-печелившата в кариерата си! Българският тенисист се класира за финала на турнира в Стокхолм, където започна и шампионския му поход с първата му титла през 2013 г.

Днес (22 октомври) той ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро на централния корт в 16:00 ч. българско време. Цел на Григор е да спечели четвърти трофей за сезона. До момента най-силната му година беше 2014, когато във витрината му изгряха 3 купи.

2017 г. определено е най-силната за родения в Хасково тенисист. Тя започна с триумф в Бризбън, полуфинал на Откритото първенство на Австралия и успех пред родна публика в София. Най-големият успех на Гришо със сигурност си остава титлата от Синсинати и спечелените 1000 точки за световната ранглиста.

Те имаха и основен принос за класирането на Димитров за финалния "Мастърс" в Лондон - място, на което среща си дават осмината най-добри през сезона.

Съперникът, който също се е устремил към титла днес, е добре познат за Григор. 19-ият в световната ранглиста Хуан Мартин дел Потро е шампион от Стокхолм през миналата година. Двамата с българина са играли цели 7 пъти един срещу друг, като аржентинецът има предимство от 5:2 победи.

Само през последния сезон те са се срещали три пъти. Нотка на оптимизъм за Гришо е, че и двата успеха той е постигнал през настоящия сезон - в Синсинати и Пекин.

По всичко личи, че двамата ще предложат атрактивен мач. Дел Потро няма да даде без бой спечелените си точки от 2016 г., а Григор ще играе спокоен, че вече е подпечатал визата си за Лондон. Какво ще се случи в срещата, ще може да следите на нашия сайт btvnovinite.bg.