на живо

Григор прави революция в тенис ракетите (ВИДЕО)

Българинът ще е първият играч със специално изработена ракета от водеща фирма за спортна екипировка

Facebook

Ракетата е продължение на ръката на тенисиста. Той свиква с нея от съвсем малък, а след края на кариерата си трудно я оставя. Григор Димитров обаче няма никаква идея скоро да захвърля своята, така че удобството и дизайна, който отговаря на неговата същност, са от огромно значение за българина.

Нещо повече! Гришо е човекът, който водещата марка в спортната екипировка "Уилсън" избра, за да даде начало на революция. До сега тенисистите избираха основното си оръжие на корта измежду няколко вече готови модела и дизайна. Димитров ще е първият, който ще притежава специално изработена за него и от него ракета.

От "Уилсън" предоставиха възможност на българина да избере цветовата гама, както и цялостния дизайн. Той се спря на черно и оранжево в милитъри стил.

"Много съм развълнуван, защото никой не е правил това до сега. Всеки иска да бъде част от историята! За мен това е една сбъдната мечта - да можеш да изразиш всички неща в главата си и да направиш един шедьовър. Това съм аз! Харесвам изчистения стил, но трябва и да мога да изразявам себе си чрез тази ракета", разказа той.

Димитров ще може да изпробва новата си придобивка още тази вечер, когато заедно с Хуан Мартин дел Потро ще стартира в турнира на двойки в Монреал. Очаква се срещата на двамата с Майкъл Винъс и Райън Харисън да започне в 21:30 ч. 

В сингъл пък Димитров ще се изправи срещу Миша Зверев във втория кръг на турнира.