на живо

Григор преди Маями: Ще намаля собствените си очаквания

"Не се представям добре в последните турнири", оцени българинът, който стартира участието си в петък

atpworldtour.com

Григор Димитров заяви, че ще намали собствените си очаквания за успех преди първата си среща от турнира в Маями. Причината е, че все още не се е възстановил напълно от контузията, която не му позволява да даде най-доброто от себе си на корта и спря участието му на турнира в София.

Българинът е поставен под номер 3 в схемата в Маями и ще пропусне първия кръг от надпреварата. Григор ще излезе на корта в петък (23 март), когато ще играе с победителя от мача Максимилиан Мартерер – Мартон Фукович.

"Определено ще намаля малко очакванията си тази седмица. Просто не съм изиграл толкова много двубои през последните няколко седмици. Тялото ми започва отново да се чувства добре. Стъпка по стъпка искам да надградя играта си и да покажа най-добрия си тенис", каза Димитров пред сайта на АТР.

"Миналият сезон беше много интензивен – с тренировки, пътувания, много мачове. Нормално е това да се отрази по някакъв начин. През последните седмици чувствам, че не се представям по най-добрия начин. Имам нужда да си върна отново ритъма. Да тренирам пет, шест или седем дни и да се уверя, че тялото ми отговаря добре. И след това да спечеля няколко двубоя. Надявам се, че скоро ще си върна нивото“, каза Гришо преди старта на турнира в Маями, който се очаква да бъде в петък", добави той.