на живо

Григор прекрати отношения с компанията на Федерер (ВИДЕО)

Българинът няма да поднови договора си с мениджърската компания на световния номер 2

Григор Димитров няма намерение да подновява договора си с мениджърската компания, основана от световния номер 2 в мъжкия тенис - Роджър Федерер. Контрактът изтича в края на настоящата година

Швейцарецът основа фирмата през 2013 години заедно със своя дългогодишен агент Тони Годсик. Целта им беше да представляват едни от най-добрите млади таланти. Българинът се присъедини към "Тийм 8" на 1 януари 2014 г. 

След края на отношенията между Димитров и компанията на рекордьора по титли от Големия шлем, цялата мениджърска работа около българският тенисист ще бъде поета от българина Георги Стоименов, с който Гришо работи от началото на професионалната си кариера. 

"Просто беше формалност, да изтече договора тази година... Има опции, но все още нищо не можем да кажем за нови агенции", заяви пред bTV бащата на Григор Димитров - Димитър Господинов.

В момента роденият в Хасково тенисист си почива от успешния изминал сезон, по време на който спечели 3 титли - от Бризбън, София и Синсинати, както и финалният турнир на АТР в Лондон.

Той ще се завърне на корта в първия ден на 2018 г., когато започва надпреварата в Бризбън.