на живо

Григор притежава три от... най-грозните трофеи в тениса

Вази, круши и вентилатори затрудняват тенисистите по време на церемония

Reuters

Последна точка, ръцете във въздуха и...  още едни трофей, който ще ознаменува страхотното ти представяне на корта и победата в турнира. Така изглежда мечтата на всеки един тенисист.

Следва церемония по награждаване и хиляди аплодисменти, докато в ръцете ти не се появи нещо... грозно, странно и никак не приличащо на символ на успеха. С ракетата знаеш как трябва да дейстнаш, но тази круша, перка от вентилатор или ваза какво прави в ръцете ти? Има турнири, в които именно това е наградата.

Оказва се, че скулпторите на купи в тениса понякога изненадват не много приятно състезателите. Григор Димитров например е държал в ръцете си цели 3 от най-грозните трофеи.

Синсинати

Започваме с последния в колекцията му. Наградата от Синсинати е нещо като ваза, само че не съвсем. Има си дръжки, които май подсказват, че е обърната обратно. 

Снимка: Reuters

Акапулко

Играеш 4 или 5 мача на високо ниво и получаваш... круша. Да, доста е красива, но защо в нея се е забила... тенис топка? О, да! На тенис турнир сме!

Стокхолм 

Голяма сребърна топка. До тук добре, но под "голяма" разбирайте огромна. Плюс това поставена на кубче, върху което са изписани имената на бившите шампиони. Само то различава трофея от уред за експерименти по физика.

Париж

Градът на любовта, светлините, красотата и... онова ужасно дърво на финала на тенис турнира. 

Снимка: Getty Images

Откритото първенство на Германия

Един от най-старите турнири в света има един от... най-нелепите трофей. Всъщност, ако спечелите, ще трябва да обяснявате на приятелите си, че това във витрината не е вентилатор.

Снимка: Getty Images

Корея

Още една ваза. Малко по-тумбеста и приличаща на урна, но все пак - награда за постижения на корта.

Снимка: Getty Images

Мадрид

Бухалка с шипове? Или иновативно оръжие срещу извънземни? И всъщност как се позира с него?

Снимка: Getty Images