на живо

Григор се завръща на корта при нови правила (ВИДЕО)

Групи, по-малко сетове и публика по трибуните очакват българина в Белград

Последните 3 месеца бяха тежки за всички спортисти, които спазваха правилото за социална дистанция. В това число и за Григор Димитров, който ги прекара в Калифорния под зоркия поглед на своя треньор Кристиан Гро.

Но всичко има край и своеобразната "почивка" на най-добрия български тенисист също приключи. Към корта той ще се завърне в Белград. Там ще се състои първият от мини турнирите, организирани от Новак Джокович. 

Какво трябва да знаем за тях? 

Всеки уикенд до 4 юли световният номер 1 кани по осем от най-добрите свои колеги, за да играят пред публика в страните от бивша Югославия - Сърбия (13-14 юни), Хърватия (20-21 юни), Черна гора (27-28 юни) и Босна и Херцеговина (3-4 юли). 

Те ще бъдат разделени в две групи по четирима и ще играят всеки срещу всеки в два дни - по два мача в събота и един в неделя. Победителят в едната група ще се срещне с първенеца в другата, за да се определи шампион.

Мачовете ще бъдат съкратени. Играе се във формат 2 от 3 сета до 4 гейма. 

Снимка: Reuters

Публика по трибуните ще има, като всички билети за мини турнирите са разпродадени.

Това, което ще липсва, ще са точките за ранглистата. Надпреварата е благотворителна и победите няма да увеличават актива на участниците във важното подреждане. 

Григор Димитров е потвърдил участие в два от турнирите - в Сърбия и в Хърватия. 

Снимка: Reuters

Всичките средства, набрани покрай турнира, ще отидат за подпомагане на благотворителната организация на Новак Джокович и съпругата му Йелена. Тя се е заела да подпомага каузи, свързани с по-добрия живот на децата в региона.