на живо

Григор ще защитава титлата си в Стокхолм

Мачовете на Григор Димитров пряко по btv Action

Григор Ддимитров започва от втори кръг участието си на турнира в Стокхолм, в който той ще защитава спечелената тук през миналата година титла. Първият съперник на нашия най - добър тенисист ще бъде Теймур Габашвили.

Турнирът в Шанхай, който предложи доста изненади, вече е в историята, но през тази седмица претендентите за Barclays ATP World Tour Finals подновят борбата си за класиране на турнира в английската столица. Официално Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал, а вече и Стан Вавринка, са си осигурили място за надпреварата в периода 9-16 ноември.

Класирането на Вавринка означава, че и Чилич ще играе в Лондон, тъй като според правилото на АТР една от позициите е запазена за шампион на турнир от Големия шлем, намиращ се между №9 и №20 в годишната ранглиста. Така че Чилич, дори и да изпадне от Топ 8, ще играе в Лондон. 

На практика Григор Димитров, Кеи Нишикори, Анди Мъри, Давид Ферер, Милош Раонич и Томаш Бердих ще се борят за последните три вакантни позиции. Томаш Бердих е седми с (3,945), а осмият Милан Раонич има (3,735) - с 285 повече от Григор Димитров (3,450), който остава №11.

От понеделник на три турнира на ниво ATP World Tour 250 очакваме евентуални размествания.

Милош Раонич, който се отказа от турнира в Шанхай заради контузия, ще участва на "Kremlin Cup" в Москва, където е още Марин Чилич и общо шестима представители на Топ 20. Канадецът е лидер в схемата. В Стокхолм компания на шампиона Григор Димитров ще прави Томаш Бердих, който спечели "IF Stockholm Open" през 2012 г.

Стан Вавринка и Кеи Нишикори няма да участват на турнири през новата седмица.

Мачовете на Григор Димитров в Стокхолм ще ви покажем в преки предавания по btv Action.