на живо

Григор след успеха: Искам да стигна до края, готов съм за титла

Родната звезда изрази задоволство от своята игра

Getty Images/Guliver Photos

Минути след победата си над Лукаш Лацко във втория кръг на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров заяви уверено, че желанието му е да достигне финала на турнира. Родната звезда изрази задоволство от своята игра и бе категоричен, че няма значение колко време продължават мачовете му, а единственото важно нещо са победите.

"Искам да извървя целия път докрай, затова съм тук. Физически се чувствам отлично, няма проблеми. Сега ме очаква малко почивка и в петък отново съм на корта. Много съм доволен, че играх по този начин и спечелих. Беше малко по-топло времето и въпреки че загубих втория сет, бях уверен и се представих на много добро ниво. Имах известни проблеми с обувките, но всичко завърши както трябва.", заяви Григор на пресконференцията след успеха над Лацко.

"Колко време ще продължи един мач, това не ме интересува. Колкото, толкова - важното е да побеждавам. Сега един ден ще си почина и след това отново съм на корта", завърши Димитров.

Снимка: EPA

Той даде и кратко интервю пред местни австралийски медии, в което изрази увереност, че е готов да спечели титла в един от четирите турнира на големия шлем.

"Дали съм готов? Да, мисля, че съм готов. Но това е нещо, което определено трябва да покажа във всичките си мачове и да бъда по-постоянен. Преди да достигнеш до финал на това ниво, трябва да преминеш през поне няколко играчи, които са на върха на ранглистата в момента и играят най-добрия си тенис".

"Мисля, че играта се е развила толкова много през последните години и сега е изключително трудно да спечелиш титла от шлема. В момента има много тенисисти, които са по-възрастни, имат по-голям опит и са в добра физическа форма. Все пак в цялата си кариера съм работил, за да достигна до тези мачове с топ играчите и винаги излизам на корта, за да ги спечеля, защото се целя много по-нависоко", добави Григор.

Следващата изява на най-добрия ни тенисист на кортовете в Мелбърн е в петък, когато е мачът му от третия кръг на турнира. Това е третата стъпка за Григор по пътя към мечтания финал следващата неделя.