на живо

Григор срещу непознат съперник по обяд

Българският тенисист ще се бори за място в третия кръг на "Ролан Гарос"

Reuters

Григор Димитров ни кани на обяд и тенис мач в Париж. Днес (1 октомври) българинът ще се опита да си осигури място в третия кръг на "Ролан Гарос". 

Негов съперник ще бъде словакът Андрей Мартин - тенисист, срещу когото Димитров не се е изправял до момента.

Срещата е втора в програмата на корт "Симон Матийо" в Париж. Така че мачът между двамата ще започне, кога бъде излъчена победителка в женския сблъсък Петра Квитова – Жасмин Паолини. Това означава, че можем да очакваме родният представител да излезе за срещата около 13:00 ч. българско време. 

Ако победи Мартин, Димитров ще изравни най-доброто си представяне на турнира от Големия шлем във Франция. Той игра в трети кръг през 2013, 2017, 2018 и 2019 г.

Снимка: Getty Images

Словакът от своя страна не би трябвало да представлява особен проблем за Григор. Мартин е 102-и в световната ранглиста. Единственото му участие в основната схема на "Ролан Гарос" е от 2016 г. Тогава той достига до трети кръг, след като преминава през квалификациите. 

Единственото притеснение за Димитров може да идва от факта, че 31-годишният му съперник предпочита да играе на червени кортове и 13 от 15-е му успеха през сезона са именно на такава настилка. 

Победителят в днешния мач ще се изправи срещу Денис Шаповалов или Роберто Карбайес Баена.