на живо

Григор: Титлата е и за родината ми. Горд съм, че съм българин! (ВИДЕО)

"Искам да бъда пример за усърдна работа", каза Димитров пред Си Ен Ен

Twitter

Григор Димитров посвети титлата си от финалния турнир на АТР в Лондон на цяла България. Той заяви пред Си Ен Ен, че цял живот играе за своята родина и се гордее, че е българин.

"Тази победа значи много за мен, за семейството ми и за моя отбор, но и за родината ми. Щастлив съм, горд съм, че съм българин. Играя за моята страна цял живот и съм сигурен, че хората ще оценят това", каза Димитров.

Димитров дебютира на турнира, в който среща си дават осемте най-добри тенисисти за сезона, на база на спечелените точки. Той остана непобеден до края на надпреварата. На финала той триумфира в среща с Давид Гофен и вдигна купата пред множеството български фенове около корта.

"След всеки мач да виждаш знамената, атмосферата, приказно е. Чувствах се така сякаш играя у дома. Винаги е прекрасно, когато постигнеш нещо такова за страна като моята. Разбира се, ние имаме традиции в тениса със сестрите Малееви. Искам това да бъде пример не само в спорта, но и на усърдната работа. Няма значение откъде си, когато мечтаеш, работиш правилно, отдаден си и влагаш страст, всичко си идва на мястото и ето го резултатът.", каза още той.

Триумфът на родения в Хасково тенисист му донесе 1500 точки за световната ранглиста и го изкачи на трето място - рекорд за представител на България при мъжете. Мануела Малеева също е била на това място в класацията при дамите през 1985 г.