на живо

Григор в първи мач след раздялата с Валверду

Димитров излиза за първа среща на сингъл в Рим днес

Instagram

Григор Димитров ще излезе за първи път на корта след раздялата с треньора си Дани Валверду. Днес (14 май) пред българския тенисист предстои предизвикателството да играе в първия кръг на сингъл на турнира в Рим.

Роденият в Хасково тенисист и венецуелецът сложиха край на съвместната си работа след 3 години сътрудничество. Мачът днес ще бъде първи за Гришо с новия му наставник - Радек Щепанек, с който за сега имат уговорка да работят заедно до "Ролан Гарос".

Българинът, който е на 48-мо място в световната ранглиста, ще се изправи срещу 51-вия в подреждането Ян-Ленард Щруф. Мачът е трети в програмата на корта и се очаква да започне около 15:00 ч. българско време.

Това ще е четвърти мач между двамата. Димитров води с 2:1 победи. Те вече играха веднъж през 2019 г. - в Монте Карло, когато Григор спечели със 7:6 (2), 6:4. Победата на Щруф е от 2017 г. на същия турнир.

През 2018 г. българинът игра във втори кръг на турнира в италианската столица. Най-доброто му представяне там е от 2014 г., когато игра на полуфинал.

Димитров вече отпадна от турнира в Рим на двойки, след като с Борна Чорич не успяха да се справят с Артьом Ситак (Нова Зеландия) и Остин Крайчек (САЩ)