на живо

Григор вече е купил подарък за любимата си Лолита (ВИДЕО)

Световният номер 21 ще се изправи срещу Доминик Тийм на 1/8-финалите в Мелбърн, а мачът е в Деня на влюбените

Screenshot

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия без да загуби сет. Следващият му съперник е световният номер 3 Доминик Тийм, а двубоят е в неделя (14 февруари).

На пресконференията след срещата от третия кръг срещу Пабло Кареньо Буста, Димитров бе запитан как се чувства, след като ще играе мач в Деня на влюбените: "Винаги има любов. Вече съм купил подарък, много съм доволен от него. Харесва ми. Всички ние сме изградени от любовта. Не можем без нея. Не мисля, че трябва да е Свети Валентин, за да направиш нещо специално за човека до теб. Хубаво е да играеш тенис на този ден, така че се надявам да имам хубав ден", коментира с усмивка 29-годишният българин.

От днес в щата Виктория бяха въведени ограничения заради коронавируса, а според Димитров определено ще се усеща липсата на публика. В мачовете си от началото на Australian Open Григор се радваше на сериозна подкрепа от трибуните.

"Има много неща, които не мога да контролирам. Съсредоточавам се върху тези неща, които зависят от мен. Надявам се след тези дни нещата да могат да се върнат към нормалното, както беше в последните седмици", добави Димитров.

За шести път в кариерата си роденият в Хасково тенисист ще играе на осминафинал в Мелбърн. За последно той бе сред 16-те най-добри на Откритото първенство на Австралия през 2019 г. Две години по-рано постигна най-доброто си класиране - полуфинал.