на живо

Григор взе скалпа на 18-ия в света

Играе с Вавринка за място на 1/4-финал в Синсинати

Първата ни ракета Григор Димитров спечели изключително трудно срещата си от втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Първата ни ракета се наложи с 5-7, 6-3, 7-6 над 18-я в света испанец Фелисиано Лопес.

Първия сет между двамата започна с два разменени пробива в третия и четвъртия гейм. При 5:4 за Григор, Лопес сервира неубедително и Гришо на два пъти имаше възможност да затвори сета, но в крайна сметка Лопес взе своето. Както често става в тениса след загубен тежък гейм, губиш и следващия и точно такъв беше случая и с българина. Лопес го проби за 6:5, а после затвори частта.

Втория сет започна с 5 гейма за сервиращия, но Григор успя да пробие за 4:2. В ответния гейм Лопес достигна до точка за връщане на пробива, но Григор запази самообладание и и затвори гейма, а в последствие и сета с 6:3.

Третия, решителен сет започна с много труден гейм за Фелисиано Лопес, а след това двамата играчи взимаха подаванията си до 6:6. Тайбрека в срещата започна със сервиз на Лопес, който той превърна в точка, а веднага след това направи минибрейк. Григор се събра и отвърна с два минибрейка, а при 6-4 имаше две възможности да затвори мача на свой сервиз. Тогава се пропука и даде шанс на Фелисиано да се върне в мача. При 6-6 Лопес загуби точка на свой сервиз, а следващата точка беше и последната в мача.

В спор за влизане в 1/4-финалите Григор ще се изправи срещу втория поставен Станислас Вавринка от Швейцария.