на живо

Григор за първа титла от Големия шлем: Ще сграбча възможността!

"Зареден съм с голяма увереност", твърди българина преди старта на Откритото първенство на Австралия

Reuters

Григор Димитров изрази готовност да прибере във витрината си първа титла от Големия шлем през 2018 г. Той е сочен за един от фаворитите, които могат да поднесат изненада на Откритото първенство на Австралия, което започва на 15 януари. През миналия сезон българинът игра на полуфинал в турнира.

"Когато се отвори подобна възможност, трябва да си в състояние да я сграбчиш. Зареден съм с голяма увереност и усещам, че съм направил решителната крачка. Краката ми се чувстват добре и остава всичко това да се пренесе на корта", заяви Димитров пред австралийски медии.

Жребият също е благосклонен към българина. Той ще играе с квалификанти в първите два кръга. Сериозен отпор може да срещне в четвъртия етап, когато най-вероятно ще се изправи срещу представителя на домакините Ник Кирьос. Именно той отстрани Димитров на полуфинал в Бризбейн преди седмица.

"Беше много интересен двубой. Мислех, че държа нещата под контрол, но след първия сет всичко ми се изплъзна от ръцете. Той направи няколко удара и си върна самочувствието, а и започна да сервира невероятно. Правех всичко по силите си, за да влизаме в разигравания, но нямаше много такива. Разбира се, той заслужаваше. Това е страхотен старт на годината за него и той един от претендентите", похвали съперника си Димитров.