на живо

Гришо загуби сензационно от 405-ия в света

Кризата продължава

Reuters

Григор Димитров допусна шокираща загуба от световния номер 405. Българинът отпадна още в първия кръг на турнира в Атланта след поражение с 5:7, 4:6 от американския квалификант Кевин Кинг.

28-годишният Кинг стигна до общо 23 точки за пробив, като реализира 6 от тях, което в крайна сметка се оказа решаващо за най-голямата победа в кариерата му и първа в Световния тур на АТП.

Димитров пък изпитваше болки в рамото, заради което не успя да покаже най-доброто от себе си. Българският тенисист започна по перфектен начин мача – с пробив още в първия гейм. След това Кинг върна брейка, но Григор взе следващите два гейма, за да поведе с 3:1. При 5:3 българинът сервираше за първия сет, но последва спад в играта му. Кинг се възползва по прекрасен начин от това и спечели следващите 5 гейма, а с това и първия сет – 7:5.

С ранен пробив във втория сет Димитров отново поведе с 3:1, но последва нова порция непредизвикани грешки, за да може Кинг да изравни до 3:3, а след това и да поведе 4:3. След нова размяна на пробиви Димитров пропиля аванс от 40-15 на свой сервис. В крайна сметка Кинг показа по-здрави нерви и след 6:4 затвори мача.

Григор Димитров напусна турнира в Атланта в първия кръг за втори път в кариерата си след 2011 година, когато бе отстранен на старта от Раджийв Рам.

Това е четвърта поредна загуба за Димитров, който напуска трети пореден турнир още на първото стъпало след "Куинс" и "Уимбълдън". Последният му успех бе на "Ролан Гарос" на 29 май, когато записа две победи и стигна до третия кръг в Париж.

Той вече е с отрицателен баланс в надпреварите от АТП, като има 11 победи и 12 поражения през тази година.

Следващият турнир, в който първата ни ракета ще вземе участие е този в Лос Кабос, Мексико, от 29 юли.